HISTORISCHE BEELDEN IN DOCUMENTAIRE

Historische beelden in documentaire en boek

Eind 2017 deden we via omroep Reindonk een oproep om historisch foto en filmmateriaal in te leveren voor het maken van een AV-serie ( audiovisuele serie) en een boekje met oude beelden van heel de Gemeente Horst aan de Maas.

We wilden heel graag foto’s hebben uit de privé albums van de inwoners die nog niet bekend waren bij het grote publiek. Helaas kwamen er slechts zeven reacties en we zagen het erg somber in.  In de loop van 2018 werd bekend dat de grote viering van het 800 jarig bestaan van onze gemeente gevierd zou gaan plaatsvinden en kwamen er toch nog een paar mensen  beeldmateriaal inleveren.  Niet genoeg om een boekje uit te geven zoals we zo graag gewild hadden maar toch nog net genoeg om aan een AV serie te gaan beginnen.

In december 2018 volgde een uitnodiging van de Jumbo supermarkt om eens te komen praten want zij wilden een boek met historisch foto materiaal gaan uitgeven dat de bewoners van heel Horst aan de Maas middels stikkerfoto’s bij elkaar konden sparen bij het boodschappen doen en, heel belangrijk, zij (Jumbo) zouden dat gaan bekostigen.

Om materiaal ter beschikking te krijgen hebben we toen alle heemkunde, oudheidkamers en  historische verenigingen in Horst aan de Maas aangeschreven en dat leverde genoeg materiaal op om aan het boek te gaan beginnen. Ook kwamen er nog enkele  particulieren met fotoalbums aan en we hebben een aantal onbekende foto’s kunnen reproduceren en die zijn uiteraard in het boek opgenomen.

 Inmiddels is het boek uit gegeven en kunnen de klanten van de Jumbo gaan sparen voor een prachtig document ter herinnering aan ons 800 jarig bestaan.

Door het vele fotomateriaal dat we binnen kregen konden we ook volop aan de slag met de AV serie en die is inmiddels gereed.

Binnenkort is de première en daarna zullen de beelden aan alle kerkdorpen aangeboden worden en kan iedereen gaan genieten van oude beelden van Horst aan de Maas met een knipoog naar het heden en een klein kijkje in de toekomst.