DE HEMEL OP AARDE

Filmpremière: het verhaal van de kerk in Horst

De Lambertuskerk in Horst en de Horster samenleving bestaan zeker 1000 jaar. Ter gelegenheid van Horst aan de Maas 800 is die geschiedenis van duizend jaar in een documentaire vastgelegd.

'De Hemel op Aarde' vertelt over  de geschiedenis van de plek die al 1000 jaar lang het middelpunt van de Horster samenleving is. De kijker wordt door de geschiedenis van deze kerk geloodst en daarmee ook voor een belangrijk stuk door de katholieke samenleving van deze streek vanaf het jaar 1000.

De film voert de kijker via de Abdij van Averbode, nu België,  naar de familie van Wittenhorst en toont de groei van de kerk door de eeuwen heen. De Tweede Wereldoorlog verandert definitief het aanzien van Horst en van haar kerk en ook de discussies over de kerk tot aan de dag van vandaag worden in de film belicht. Tot slot verhaalt de documentaire voor een belangrijk deel over de  erfenis van 1000 jaar kerk, waarbij de bijzondere en rijke middeleeuwse beeldenschat van de Lambertuskerk een prominente plek inneemt.

Lambertuskerk Horst 1400
'De Hemel op Aarde' is een filmproductie van Arie Stas & Theei Custers

Bekijk meer activiteiten in Horst Bekijk alle activiteiten
Locatie:De leste Geulde Horst
Tijdstip:20.00 uur
Van:11 januari 2019
Tot:11 januari 2019
Bekijk de agenda