SWOLGENS FILMFESTIVAL 2019 (1)

Swolgen heeft iets met vertellers

Swolgen heeft iets met vertellers. Met schrijvers en filmers. LOGO SWOLGENSE FILMDAGEN

Hermine de Graaf, Herman Pieter de Boer en Bertus Aafjes woonden er.  En filmers hebben iets met Swolgen...

In december 2019 staat Swolgen twee weekenden lang in het teken staan van films, gemaakt door cineasten uit Horst aan de Maas. Naast films van Wiek Lenssen, Marijn Poels, Ruud Lenssen en Jef Mooren biedt het programma ruimte voor enkele films van lokale amateurfilmers óf films met een lokaal thema.

Opvallend is dat de filmers die de aanleiding zijn om Swolgen tot locatie voor een filmfestival te maken allen een relatie hebben met dit dorp en allen filmen met een uitgesproken wens om de sociale samenhang in de wereld in beeld te brengen. En allen uit geheel verschillende gezichtshoeken.

Jef Mooren woonde er en maakte met Swolgense acteurs verschillende korte films met vaak een historisch thema.

Documentairemaker en schrijver  Wiek Lenssen woont in Swolgen. Zijn films verhalen vaak over  natuurvolkeren en kleurrijke individuen, die opkomen voor hun eigen – vaak bedreigde-  cultuur en levenswijze. Voor zijn laatste productie 'Ode aan de Peel' bleef hij dichter bij huis...

Marijn Poels woont in Swolgen en Berlijn en maakt films over internationale vraagstukken op sociaal, economisch en politiek gebied. Zijn filmstijl wordt gekenmerkt door reallife registratie.

De wieg van Ruud Lenssen (geen familie) staat op 5 kilometer van Swolgen in Broekhuizenvorst. Ruud is onafhankelijk documentairemaker. Hij richt zich met zijn films op maatschappelijk relevante thema’s. Ruud Lenssen vindt zijn werkterrein vaak in de onmiddellijke omgeving en geeft daarmee een inkijk in wat ons direct omringt in eigen omgeving.

Tot slot uit Swolgens is Laurens Lenssen , zoon van Wiek en onlangs als filmer afgestudeerd. Laurens is vertegenwoordigd met een afstudeerproject aan de KHU.

Programma 

ZATERDAG 30 NOVEMBER

 

20.00 KERKHOF HORST - Wiek Lenssen

20.40 ROZEN-80 - Tjeu in 't Zandt

21.40 PORTRET UIT DE PEEL - Wiek Lenssen

 

Programma 

ZONDAG 1 DECEMBER

 

19.00  ZERO - Laurens Lenssen

19.30  IT'S NOT ALWAYS ABOUT SUCCESS 1 - Marijn Poels

20.45  IT'S NOT ALWAYS ABOUT SUCCESS 2 - Marijn Poels

 

Koop tickets

Bekijk meer activiteiten in Swolgen Bekijk alle activiteiten
Koop tickets
Locatie:Zaal Wilhelmina Swolgen
Tijdstip:Zie programmering onder de tekst
Van:30 november 2019
Tot:1 december 2019
Bekijk de agenda