CONCERT SEDAA

Serie Cambrinusconcerten dwars door Horst aan de Maas 800

Magische klanken uit Mongoolse kelen en een net zo bijzonder instrumentarium.  Authentiek oosters en soms zeer modern tegen de achtergrond van kasteel Kaldenbroek, een oud landhuis waarvan de oudste vermelding dateert uit 1394.

Sedaa zorgt iedere keer weer met boventoonzang (keelzang) en virtuoos spel voor een muzikale sensatie. Alle keren dat ze in Cambrinus waren speelden  ze voor een uitverkocht huis.

Indrukwekkend vanaf de allereerste klanken bij ieder concert zet Sedaa de toon voor wat een bijzondere ervaring zal gaan worden. De ogen in het publiek zoeken druk van links naar rechts het podium af om te zien waar welk geluid uit welke keel of instrument vandaan komt en waant het zich in een andere wereld. Dat muziek een internationale taal is, wordt zelden zó gevoeld. Sedaa creëert daarmee een heel eigen en fascinerende klankwereld, de ene keer  traditioneel om vervolgens heel westers te klinken. Is dit Mongools of grunge, zal menigeen zich bij een enkel lied hebben afgevraagd.

Zanger Nasaa Nasanjargal zingt in de typisch Mongoolse keelzangstijl en met Naraa Naranbaatar bespeelt hij de Morin Khuur: de 2-snarige paardenkopviool. Ook de virtuoze dulcimer-speler Ganzorig Davaakhuu en de Iraanse multi-instrumentalist Omid Bahadori spelen op traditionele instrumenten.

Kijk en luister naar Sedaa: www.cambrinusconcerten.nl

BESTEL HIER UW KAARTEN

Donderdag 15 augustus, 20.30 uur

Kaldenbroek 1C
5973 RJ Lottum

Cambrinus Muziekpodium is het langst- en meest frequent programmerende concertpodium van Horst aan de Maas en stopt na 20 jaar. Als afscheid én ter gelegenheid van Horst aan de Maas 800 programmeren ze nog een keer: bijzondere muziek uit de hele wereld op verrassende locaties dwars door de gemeente heen.

Sedaa Kaldenbroek

Bekijk meer activiteiten in Lottum Bekijk alle activiteiten
Locatie:Lottum
Tijdstip:16:00 uur
Van:15 augustus 2019
Tot:15 augustus 2019
Bekijk de agenda