ROZENDORP LOTTUM

Green Connection Sweet Sixteen

Een kennismaking met Lottum zónder aandacht voor  de roos is slechts een halve kennismaking. Daarom gaat Rozenhof in Lottum  bij de opening van haar Potrozenshow alle 16 dorpen een rozenperk aanbieden met daarin een speciaal voor dat jaar gekweekte roos. 

Green Connection Sweet Sixteen is de naam van een speciaal voor Horst aan de Maas 800 gekweekte nieuwe roos, verwijzend naar de 16 dorpen van de gemeente.

 

Tijdens de jaarlijkse Potrozenshow wordt de nieuwe roos gedoopt. Aan alle 16 dorpen wordt een speciaal rozenperk aangeboden, uiteraard beplant met de Sweet Sixteen.

 

Vernoemd naar de roos

Tevens worden alle mensen die vernoemd zijn naar 'roos' in het zonnetje gezet.

Bij de doop van de nieuwe  roos ‘Sweet Sixteen’ worden allen uitgenodigd met een naam die maar lijkt op Roos, Rosa, Roosje, Rosalinde, Rosalien of Anneroos  én delegaties uit alle dorpen die een rozenperk aangeboden krijgen. Daarna zullen vanuit al die dorpen de rozenperkjes blijven verwijzen naar dat ene rozendorp aan de Maas.

 

Vrijwilligers '800'

Niet alleen naar de roos vernoemde inwoners van Horst aan de Maas worden in het zonnetje gezet, ook alle vrijwilligers die zich door de hele gemeente heen inzetten voor het welslagen van Horst aan de Maas 800 worden gefêteerd. Ook hen wordt naast verteer en een drankje de speciaal voor deze gelegenheid gekweekte roos-in-pot aangeboden. Als een levende herinnering in ieders tuin aan de verbinding die nu uit Lottum een kleurige en geurige vorm kreeg.

 

 

Info over het hele project bij de Rozenhof, het infocentrum over alles wat met deze koningin onder de bloemen  te maken heeft.

Rozen Lottum

 


Info over het hele project bij de Rozenhof, het infocentrum over alles wat met deze koningin onder de bloemen  te maken heeft.

De Rozenhof
Markt 2
5963 NR Lottum

www.derozenhoflottum.nl

Bekijk meer activiteiten in Lottum Bekijk alle activiteiten
Locatie:De Rozenhof Lottum
Tijdstip:13.00 uur
Van:23 juni 2019
Tot:23 juni 2019
Door wie verzorgd:De Rozenhof Lottum
Website:https://derozenhoflottum.nl
Bekijk de agenda