ROZENDORP LOTTUM

In het hart van het dorp

Een kennismaking met Lottum zónder aandacht voor  de roos is slechts een halve kennismaking. Daarom gaat Rozenhof in Lottum  bij de opening van haar Potrozenshow alle 16 dorpen een rozenperk aanbieden met daarin een speciaal voor dat jaar gekweekte roos. 

Vernoemd naar de roos

Tevens worden alle mensen die vernoemd zijn naar 'roos' in het zonnetje gezet, net als alle mensen die als vrijwilligers die betrokken zijn bij  Horst aan de Maas 800

Naam nieuwe roos

Bij de doop van de nieuwe  roos worden allen uitgenodigd met een naam die maar lijkt op Roos, Rosa, Roosje, Rosalinde, Rosalien of Anneroos  én delegaties uit alle dorpen die een rozenperk aangeboden krijgen. Daarna zullen vanuit al die dorpen de rozenperkjes blijven verwijzen naar dat ene rozendorp aan de Maas. 

Vrijwilligers '800'

Niet alleen naar de roos vernoemde inwoners van Horst aan de Maas worden in het zonnetje gezet, ook alle vrijwilligers die zich door de hele gemeente heen inzetten voor het welslagen van Horst aan de Maas 800 worden gefêteerd. Ook hen wordt naast verteer en een drankje de speciaal voor deze gelegenheid gekweekte roos-in-pot aangeboden. Als een levende herinnering in ieders tuin aan de verbinding die nu uit Lottum een kleurige en geurige vorm kreeg.

Rozen Lottum

 


Info over het hele project bij de Rozenhof, het infocentrum over alles wat met deze koningin onder de bloemen  te maken heeft.

De Rozenhof
Markt 2
5963 NR Lottum

www.derozenhoflottum.nl

Bekijk meer activiteiten in Lottum Bekijk alle activiteiten
Locatie:De Rozenhof Lottum
Tijdstip:13.00 uur
Van:23 juni 2019
Tot:23 juni 2019
Door wie verzorgd:De Rozenhof Lottum
Website:https://derozenhoflottum.nl
Bekijk de agenda