OOGSTFEEST KRONENBERG

Oogstfeesten zijn dankfeesten. Ze benadrukken de relatie tussen boerengemeenschappen en de oogst waarvoor in het verleden hele dorpsgemeenschappen ieder nieuw jaar weer volop in de weer waren. Ook nu nog is het voortbestaan is ervan  afhankelijk, maar wordt dat nu niet meer zo gevoeld. Destijds wel...

De oogstfeesten in Sevenum en Kronenberg zijn zelfs decennia lang tot in de verre omstreken bekend geweest en de oogstcorso’s trokken tienduizenden naar de twee dorpen. Met Horst aan de Maas 800 als aanleiding wordt de herinnering aan deze feesten voor even weer boven gehaald tijdens een driedaags evenement op een feestterrein aan de Hees, precies tussen de twee dorpen in.

Foto Oogstfeest Kronenberg Brabantsspan


Vrijdag 23 augustus

KLASSIEKERS IN DE WEI

The Sparks & the Classics

Met twee spraakmakende bands uit de regio wordt het weekend muzikaal en nostalgisch ingezet. The Sparks uit Horst zijn al meer dan 50 jaar in binnen- en buitenland succesvol geweest. The Classics uit Stramproy maken hun opwachting met hits als The Yellow Sun of Equador en My Lady of Spain.

Aanvang 20:00 uur, entree € 6

BESTEL HIER UW KAARTEN

 

Zaterdag 24 augustus

OOGSTFESTIVAL

Bijdragen uit 16 kernen

Dit festival belooft unieke momenten als bekende personen uit alle 16 dorpen – ondersteund door de band Jeopardy – een bijdrage leveren.  Genoemde personen hoeven niet direct uit de muzikale hoek te komen, maar met creativiteit en veel oefenen belooft deze avond de nodige verrassingen op te leveren.

Aanvang 16:00 uur.

 

Zondag 25 augustus

OOGSTFEEST

Geheel in stijl begint deze ochtend in de grote feesttent met  een Oogstdankviering, zoals die jaarlijks door de LLTB wordt georganiseerd. Deze heilige mis is voor iedereen vrij toegankelijk.

In de middag staan op het feestterrein vele afwisselende shows op het programma. Naast veel paardenspektakel in de showring worden ambachten van weleer een plek gegeven. Verder roofvogelshows, schapen drijven en scheren, oude oogstmethoden, oude tractoren, een troubadour per paard en meer...

Voor kinderen vinden speciale activiteiten plaats en komt de inwendige mens  in de tent en daarbuiten volop aan zijn trekken.

Aanvang 11.00 uur


Bekijk meer activiteiten in Kronenberg Bekijk alle activiteiten
Locatie:Halverwege Sevenum en Kronenberg
Van:23 augustus 2019
Tot:25 augustus 2019
Bekijk de agenda