MODE DOOR DE EEUWEN HEEN

Historische modeshow

In het kader van de viering van 800 jaar Horst aan de Maas wordt 16 juni op het terrein van Openluchtmuseum de Locht een grote historische modeshow gehouden. Stichting Balletschool Horst, toneelvereniging Poespas en Openluchtmuseum de Locht tekenen gezamenlijk voor de organisatie.

Tijdens twee opeenvolgende shows wordt mode getoond uit 5 tijdperken van de afgelopen 800 jaar: van de Middeleeuwen, via Renaissance, Barok en Romantische tijd tot in onze moderne tijd. Van middeleeuwse kleding van adel en boeren, rijke luis kleding uit de tijd van Rembrandt en de gouden eeuw, via kleding uit de tijd van de industriële revolutie, de haute couture rond het fin de siècle en de eeuwwisseling van 1900 tot de modernere kleding uit de jaren ’30 en de flowerpowerperiode inclusief haarband en ban-de-bomtekens in de 60-er jaren van de vorige eeuw. Dit laatste tijdperk wordt geheel gedanst en eindigt met een grande finale van alle modellen.

Bijzonder en museaal verantwoord is dat de Romantische tijd wordt uitgebeeld door een trouwstoet die wordt verzorgd met originele historische kleding. De uitvoering ligt in handen van conservator Amalia van de Lisdonk en de vrijwilligers van Openluchtmuseum de Locht. Alle ontwikkelingen passeren de revue tijdens de historische optocht over het terrein van De Locht. Elke periode wordt begeleid door bijpassende muziek en dans. Het publiek neemt plaats in een speciaal amfitheater, ontworpen en gebouwd door leerlingen van de opleiding Bouwmensen in Horst.

Behalve de modeshow worden tot het eind van dit jaar in Horst aan de Maas op onverwachte plaatsen ook poppen geplaatst in historische kleding.

show 1  13.30-14.30

show 2  15.00-16.00

 

 

Mode door de eeuwen


Bekijk meer activiteiten in Melderslo Bekijk alle activiteiten
Locatie:Openluchtmuseum de Locht
Tijdstip:1e show 13.30 - 14.30
Van:16 juni 2019
Tot:16 juni 2019
Bekijk de agenda