KUNST IN EEN TIJDSCAPSULE, BLIK NAAR DE TOEKOMST

Jongeren kunst en toekomst

Kunstcollectie Willem Vincent van Wittenhorst

ExpositieFoto Kunst in een capsule

Willem Vincent van Wittenhorst, bewoner van het kasteel ‘Huys ter Horst’ van 1660 tot 1674  was een groot bewonderaar van schilderkunst en een verzamelaar van schilderijen.

Zijn verzameling omvatte ruim 200 werken waaronder enkele werken van bekende schilders zoals Breughel, Potter en Van Eijck.  Uit zijn  collectie wordt een tiental kopieën tentoongesteld in de Heeren van Horstzaal op kasteel Huis ter Horst.

Het kasteel én deze collectie wordt specifiek onder de aandacht gebracht onder jongeren in Horst aan de Maas en is de basis voor het idee om deze jongeren te vragen hun kijk op het kasteel Huis ter Horst te geven.  Jongeren wordt gevraagd om hun fantasie rondom de mystieke geschiedenis van het kasteel in een kunstwerk te 'vangen' en in te zenden als ware het  aanvullingen op de collectie van WV.

Uit deze inzendingen wordt door een jury een winnend kunstwerk gekozen dat later in mei in een tijdcapsule wordt geplaatst.  Deze capsule wordt in het kasteel ingegraven om in 2069 weer geopend te worden.

Wanneer:  26 mei 2019 
Waar:          Kasteel Huys ter Horst

Bekijk meer activiteiten in Horst Bekijk alle activiteiten
Locatie:Kasteel Huys ter Horst
Tijdstip:14:00 - 15:30 uur
Van:26 mei 2019
Tot:26 mei 2019
Website:https://www.kasteelhuysterhorst.nl/
Bekijk de agenda