KERKEN ANDERS VERLICHT. LOTTUM

Zoals het er toen uitzag....

Alle eeuwen vóór de uitvinding van elektrisch licht hebben onze voorouders hun huizen, dorpen en kerken gezien, zoals wij ze de laatste 100 jaar nooit meer gezien hebben. 
Op diverse dagen in het jaar zijn verschillende kerken in onze gemeente te bezoeken in de avonduren en kan men zich er wanen als in de tijd van voor het elektrische licht...

In het kader van Horst aan de Maas 800 zullen tussen 30 oktober en 14 december 12 kerken in die gemeente zich in ander licht hullen, zoals dat er uit zag voordat de elektrische verlichting honderd jaar geleden zijn intrede deed.

Ieder voor zich heeft elke kerk gekozen voor een andere invulling. In alle deelnemende kerken wordt elektrisch licht vervangen door uitbundige kaarsverlichting en worden diverse accenten individueel per locatie benadrukt. Een enkele kerk verlicht ook het gebouw aan de buitenkant en de begraafplaats. Daarnaast vinden verspreid over de 12 kerken activiteiten plaats zoals een concert, een vertelling of bijzonder decor, gesprekken bij kaarslicht, een waar gebeurd verhaal over het kerstkind van Swolgen, uitstalling historische voorwerpen en gewaden, presentatie over een kerk, een harpconcert, kinderkoor, jeugdharmonie, orgelmuziek, akoestische countryrock, kerkkoor, reprise van stukken uit de Passion, een jachthoornkorps en ontwerpen van religieuze gewaden en kerkschilderingen.

 

De kerk als lichtpunt voor jong en oud

De kinderen helpen mee de kerk te versieren met zelfgemaakte lichtjes en muziek maken in “Het Opstaporkest”.

De ouderen verzamelen potjes voor de lichtjes en zingen met het kerkkoor mooie liedjes.

De kerk zal binnen en buiten baden in het kaarslicht en op de graven zullen ook kaarsen branden.

In de biechtstoelen worden de sacramenten en kunstschatten uit de kerk mooi uitgelicht en het paarse licht op het priesterkoor doet de Passion herleven. 

Op woensdagavond speelt het Opstaporkest (jeugdharmonie), is er orgelmuziek met Manfred en akoestische countryrock van de Three Amigo’s.

Op donderdag zingt het kerkkoor, is er orgelmuziek met Rogér en akoestische countryrock van de Three Amigo’s.

 

 

Voor volledig overzicht 'Kerken anders verlicht' zie ook onder dorpen:

Meerlo, Swolgen en Broekhuizenvorst (30&31 okt), Hegelsom (3 nov), Broekhuizen en Lottum (6&7 nov), Grubbenvorst (12 nov), Melderslo (16 nov), Meterik (30 nov), America, Evertsoord en Kronenberg (14 dec) 

Bekijk meer activiteiten in Lottum Bekijk alle activiteiten
Locatie:Kerk Lottum
Tijdstip:18:30 uur tot 21:30 uur
Van:6 november 2019
Tot:7 november 2019
Bekijk de agenda