Jongerenkoor Horst laat weer van zich horen!!

Na 50 jaar laat een groep oud-leden de sfeer weer terughalen.

 

 

Jongerenkoor Horst werd in 1969 opgericht. Met Kerstmis 1969 was de allereerste Jongerenmis in de St. Lambertuskerk. Tot eind jaren negentig maakte het koor heel wat reacties los bij de inwoners. Nu willen oud-leden nog één keer een Jongerenmis houden met aansluitend een reünie voor oud-leden: de Jongerenmis 2.0

Het begon allemaal met pater Ad van der Meijden. In 1969 wilde hij de jeugd meer betrekken bij de kerk. Hij klopte aan bij vriendengroepdeYoung Boys en zo is het begonnen. Vroeger moest/ging je naar de kerk, dat hoorde er bij! Maar de jeugdtoentertijd was rebels. Zij wilden graag eigen Missen, die anders waren dan de bestaande Missen. De Jongerenmissen geven een tijdsbeeld van de veranderingen in die jaren in de Katholieke kerk. Men sprak er soms schande van maar elke Mis werd drukbezocht. Tot eind jaren ’90 heeft het Jongerenkoor Horst Missen gemaakt en verzorgd in de St. Lambertuskerk, de Norbertuskerk en in de kerken van Hegelsom en Melderslo. 

Met een Jongerenmis in de St. Lambertuskerk op 9 november 2019-50 jaar later- wil een groep enthousiaste oud-leden de sfeer van toen terughalen: een Mis met een thema en een volle kerk! Oud-leden kunnen meezingen in het gelegenheidskoor of vanuit de kerkbanken en er is een combo met oud-muzikanten voor de muziek. Muziek natuurlijk uit de jaren ’70, ’80 en ’90, de jaren dat het Jongerenkoor Horst van zich liet horen.

De organisatie: 

Leo Hanssen
Wiel van Rens
Jos Keijsers
Jacqueline Timmermans
Jeannette Beelen
Lucie Saris
José Claessen

Bekijk meer activiteiten in Horst Bekijk alle activiteiten
Locatie:Lambertuskerk Horst
Van:9 november 2019
Tot:9 november 2019
Voor wie:Iedereen
Bekijk de agenda