HISTORIE DOOR 2 DORPEN

Broekhuizen & Broekhuizenvorst

Horst aan de Maas 800 is voor de Historische kring Broekhuizen /Broekhuizenvorst aanleiding om in een expositie te vertellen over de historie van beide dorpen door de eeuwen heen.

Al jaren zijn de leden van de Historische Kring Broekhuizen en Broekhuizenvorst in de weer om het historisch erfgoed van de dorpen Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Stokt en Ooijen te verzamelen en toegankelijk te maken.  Ter gelegenheid van '800' heeft de Historische Kring een aansprekende selectie uit het eigen materiaal gemaakt.

Kastelen

Bakkerijen

Brouwerijen en cafés

Document 800 jaar

Rampen

Het publiek maakt kennis met de plaatselijke kastelen - en dat waren er meerdere - , met de geschiedenis van de bakkerijen en de vele cafés en brouwerijen. Naast een 800 jaar oude akte is er oog voor de tegenspoed die de dorpen kende en komen de grootse rampen aan bod die de dorpen teisterden. De geschiedenis van beide dorpen zal een heel verrassende blijken.

Bevrijding & slag om kasteel Broekhuizen

In het jaar van 75 jaar Bevrijding  wordt ook stil gestaan bij de tweede wereldoorlog. Een centrale plek krijgt een maquette waarop de oorlogshandelingen te zien zijn rond kasteel Broekhuizen, eind 1944. Deze maquette was voor het laatst ca. 20 jaar geleden te zien en zal voor vele bezoekers een nieuw beeld geven van de oorlogssituatie.

Zowel eigen inwoners van de dorpen als die uit de rest van de gemeente zullen daarmee een beter begrip krijgen van de ontwikkeling die Broekhuizen en Broekhuizenvorst hebben doorgemaakt

BMV de Schakel, Broekhuizenvorst

alle dagen open  14.00 - 18.00 uur

Kasteel Broekhuizen

Bekijk meer activiteiten in Broekhuizen Bekijk alle activiteiten
Locatie:Broekhuizen
Van:12 oktober 2019
Tot:14 oktober 2019
Bekijk de agenda