DAF, AMERICA EN GRIENDTSVEEN (Griendtsveen)

Ode aan Hub en Wim van Doorne

Een spectaculair evenement dat plaats vindt over een weg van 7 kilometer, in Nederland nooit eerder vertoond. De verbinding tussen twee dorpen als de verbinding naar de beroemdste inwoners van onze gemeente...

Hub van Doorne (grondlegger van de DAF-fabrieken) wordt op 1 januari 1900 geboren in America. In 1902 verhuist het gezin Van Doorne naar Griendtsveen, waar Wim in 1906 geboren wordt. 
Van daaruit bezoekt Hub van Doorne de Lagere School in America. Iedere dag voert zijn weg - waarschijnlijk te voet- langs het kanaal naar America en iedere avond weer terug. Langs dit pad ontwikkelt zich de jonge Hub.

In America wordt Hub van Doorne, de grondlegger van de DAF-fabrieken herdacht met een grootste bijeenkomst van DAF personen - en vrachtauto’s. Een sliert aan DAF’s (groot en klein) zal zich over de gemeente uitwaaieren om vervolgens weer op de geboorteplek van Hub van Doorne een eerbetoon ten gehore geven.  America en Griendtsveen zullen dan het middelpunt zijn waar het verhaal van onze mobiliteit in het algemeen wordt verteld en het verhaal over Hub en zijn broer Wim van Doorne in het bijzonder.

De weg tussen America en Griendtsveen krijgt een bijzondere betekenis. Voor het eerst in Nederland wordt een weg voor alle verkeer afgesloten en slechts toegankelijk zijn voor auto’s van één merk: DAF.  
Over het traject America - Griendtsveen (15 km v.v.) kunnen bezoekers in de voetsporen treden van de jonge Hub van Doorne, meeliftend in een van zijn geesteskinderen. 
Langs het parcours vinden diverse activiteiten plaats die allen het thema vanuit verschillende hoeken belichten. 

DAF Griendtsveen Hub en Wim van Doorne

AMERICA & GRIENDTSVEEN
29 & 30 juni 2019

Dit evenement vindt plaats in America, Griendtsveen en op de weg tussen de beide dorpen. Het Peelmuseum op de helft van de route is overstappunt, halteplaats én informatiepunt.

Meer informatie is verkrijgbaar op de website: Dafweekend.

Aanmelden voor het campingprogramma bij D’n Umswing in Kronenberg en het te houden defile: Ticketcrew - Dafweekend

Daanaast is er actuele informatie op de facebook pagina van het Dafweekend: Facebook pagina Dafweekend

Bekijk meer activiteiten in Griendtsveen Bekijk alle activiteiten
Locatie:De Zaal Griendtsveen
Van:29 juni 2019
Tot:30 juni 2019
Bekijk de agenda